آموزش اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس
در این نوشته از وردپرس یاد قصد داریم یکی از ابزارهای فوقالعاده کاربردی گوگل که برای وبمستران یک ابزار بسیار با ارزش است را خدمت شما عزیزان آموزش دهیم.
این ابزار با نامهای مثل گوگل آنالیز ویا گوگل آنالیتیک هم در بین وبمستران شناخته میشود که با توجه به نام انگلیسی آن ما در این مقاله از آن با نام آنالیتیکس یاد میکنیم.
شما با اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس یا سایت خودتان، از یکسری اطلاعاتی در رابطه با آنالیز کاربران و آنالیز صفحات مختلف سایتتان بهرهمند میشوید.
در حقیقت نصب گوگل آنالیتیکس برای هر وبسایتی، امری مهم و ضروریست. و میتوان گفت اگر از این ابزار مهم برای آنالیز و رشد کسب و کار خودتان استفاده نکنید، نمیتوانید از یکسری اطلاعات که بدست آوردن آنها فوقالعاده سخت است بهرهمند شوید.
در این آموزش بهطور کامل توضیح میدهیم که چگونه این ابزار را برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس راهاندازی کنید و با اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس همیشه و در هر لحظه صفحات وبسایت و کاربرانتان را آنالیز کنید.
اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس
چند روز پیش ما آموزش کامل اتصال سایت به گوگل کنسول را هم آموزش دادیم که اگر این کار را انجام ندادهاید پیشنهاد می کنیم حتما اینکار را انجام دهید.
در ادامه بدون توضیح خاصی سراغ اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس میرویم…
ابتدا باید به سایت آنالیتیکس گوگل به نشانی https://analytics.google.com/analytics/web رفته و ثبتنام کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشخص است، خود آنالیتیکس گوگل گفته است که در سه قدم میتوانید ترافیک سایت خودتان را آنالیز کنید:
- ثبتنام رایگان در گوگل آنالیتیکس
- افزودن قطعه کد به وبسایت
- آنالیز ترافیک یا مخاطبان وبسایت خودتان
ثبتنام در گوگل آنالیتیکس
در ابتدا باید دقت داشته باشید که میخواهید بر روی چه جیمیلی این ثبتنام انجام شود.
به عنوان مثال اگر شما یک تیم هستید، باید با یک ایمیلی ثبتنام کنید که اعضای دیگر تیم هم بتوانند به سادگی وارد گوگل آنالیتیکس شوند.
پس پیشنهاد میکنیم حتما از قسمت بالا و سمت راست همین صفحه حساب جیمیل خودتان را مشخص کنید تا اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس با همان حساب جیمیل انجام شود.
بعد از آن کافیست بر روی دکمهی Sign up جهت ثبتنام کلیک کنید.
در این صفحه همانطور که در تصویر بالا مشخص است باید یکسری اطلاعات در رابطه با کسب و کار خودتان وارد کنید.
ابتدا از قسمت اول همین صفحه باید انتخاب کنید که وبسایت دارید یا یک اپلیکیشن موبایل
Account Name: در این قسمت می توانید یک نام دلخواه برای حساب خودتان وارد کنید. این مورد کاملا دست شماست. هرچه بخواهید میتوانید وارد کنید.
Website Name: این قسمت هم مشابه قسمت بالاست. باید برای وبسایت خودتان یک نام وارد کنید.
Website URL: در این قسمت باید url سایت خودتان را وارد کنید.
در ابتدا باید پروتکل وبسایت خودتان (http یا https) را مشخص کنید. بعد از آن هم باید به همان صورتی که تعیین شده آدرس وبسایت خودتان را وارد کنید.
Industry Category: در این قسمت باید تعیین کنید که موضوع وبسایت شما چیست.
از بین لیست گزینهی دلخواه را انتخاب کنید. اگر نتوانستید گزینه موردنظرتان را پیدا کنید، گزینهی آخر یعنی Other را انتخاب کنید.
Reporting Time Zone: باید منطقه زمانی خودتان را مشخص کنید. ابتدا نام کشور را انتخاب کنید تا بصورت خودکار منطقه زمانی ما نمایان گردد.
Data Sharing Settings: در اینجا تمامی گزینههای نشان داده شده باید تیکدار باشند. یعنی اینکه شما با تمامی موارد موافق هستید.
نکته: دوستان شما میتوانید با هر حساب جیمیلی که دارید تا ۱۰۰ حساب گوگل آنالیتیکس ایجاد کنید. و لازم نیست برای هر وبسایتتان یک جیمیل داشته باشید.
اگر چندین وبسایت دارید پیشنهاد میکنیم همهی آنها را در یک حساب جیمیل ثبتنام کنید تا خودتان و تیمشما بهراحتی به همهی حسابها دسترسی داشته باشید.
خب دوستان بعد از اینکه اطلاعات خواسته شده در این صفحه را وارد کردید، روی گزینه Get Tracking ID کلیک کنید.
بعد از آن شما با پاپآپی مشابه تصویر بالا مواجه میشوید که باید آن را Accept کنید.
به همین سادگی شما توانستید گوگل آنالیتیکس خودتان را نصب کنید. اما… هنوز یک مرحله دیگر تا اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس باقی مانده است.
شما بعد از Accept کردن آن صفحهی پاپآپ صفحهای مشابه تصویر زیر برایتان باز میشود.
نکته: اگر از سرویس گوگل تگمنیجر استفاده میکنید باید Tracking ID را بگیرید و در گوگل تگمنیجر وارد کنید تا اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس شما برقرار شود.
اما اگر از این سرویس استفاده نمیکنید، یا نمیدانید چیست در ادامه با ما همراه باشید.
یک تکه کد مشابه تصویر بالا برای شما مشخص شده است. آن را کپی کنید و به پیشخوان سایت وردپرسی خودتان بروید. شما باید این تکه کد را در قسمت head سایت خودتان وارد کنید تا اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس برقرار شود.
میتوانید اینکار را از هاست خودتان انجام دهید یا اینکه از همان داشبورد وردپرس اقدام کنید.
از داشبورد وردپرس خودتان به قسمت نمایش > ویرایشگر بروید. و از ستون سمت چپ فایل header.php را کلیک کنید تا برای شما باز شود.
بعد از آن کافیست کدی که گوگل آنالیتیکس به شما داده بود را در همین فایل و قبل از تگ بسته head قرار دهید تا اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس انجام شود.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید.
نکته: اگر با این قسمت مشکل دارید کمی به تصویر بالا توجه کنید، کاملا متوجه خواهید شد. اگر سوالی داشتید از قسمت دیدگاهها، سوال خودتان را مطرح کنید.
اتمام اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس و شروع آنالیز وبسایت
از این به بعد شما میتوانید با مراجعه به داشبورد گوگل آنالیتیکس خودتان اطلاعات کاملی از ورودیها، و ترافیک صفحات خودتان داشته باشید.
حتی شما میتوانید از تعداد کسانی که درلحظه در سایت شما هستند هم اطلاعات داشته باشید.
تصویر بالا بخش خانه داشبورد آنالیتیکس هست که شما میتوانید در آن صفحه اطلاعات کلی از تمامی ورودیهای خودتان بصورت کامل بر روی نمودار داشته باشید.
مثلا همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید در بخش Active Users right now شماره ۱ نمایش دادهشده است.
به این منظور که در حال حاظر یک نفر در سایت شما است.
میتوانید جهت تست این موضوع که اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس انجام شده است یا نه، وارد وبسایت خودتان شوید. تقریبا بعد از ۱۰ ثانیه مشاهده میکنید که بخش Active Users right now نشان میدهد که یک نفر در وبسایت است.
از بخش پایین آن هم میتوانید ببینید که کاربر دقیقا در چه صفحه ای است.
اگر در صفحهی اصلی باشد علامت ‘ / ’ نمایش داده میشود. اگر هم در صفحات داخلی باشد، لینک آن صفحه مشخص میشود.
این تنها بخش کوچکی از ابزار محبوب گوگل آنالیتیکس بود که خدمت شما توضیح دادیم.
اگر میخواهید در کار خودتان حرفهای شوید، حتما پیشنهاد میکنیم که از این ابزار استفاده کنید و آن را بهصورت جدی یاد بگیرید.
در مقالات بعدی سعی میکنیم آموزش مختصری از سایر بخشهای این ابزار محبوب برای شما منتشر کنیم.
نکته: شما میتوانید برای داشتن اطلاعات آماری وبسایتتان از افزونه آمار وردپرس هم استفاده کنید. اما این افزونه همانند ابزار آنالیتیکس گوگل حرفهای نیست، ولی میتوانید از آن هم در کنار ابزار گوگل آنالیز استفاده کنید.
خب دوستان آموزش اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس به اتمام رسید و امیدواریم که این آموزش همانند سایر آموزشها برای شما مفید بوده باشد.
اگر سؤالی داشتید حتما از بخش دیدگاههای همین نوشته از ما بپرسید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم.
موفق باشید…